|
|
1.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
STM5197
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
8+0+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
STM5101
|
Reçineli Ürünler Analiz Yöntemleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5102
|
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5103
|
Yem Bilgisi Teknolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5105
|
At Besleme
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5106
|
Beslenme Hastalıkları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5107
|
Farklı Kanatlı Türlerinin Beslenmesi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5108
|
Rasyon Formülasyonu
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5109
|
Rumen ve Kan Teknikleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5110
|
Fonksiyonel Gıda Üretimi Amaçlı Hayvan Besleme
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5111
|
Yabancı Türler ve Ekosisteme Etkileri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5112
|
Biyolojik Çeşitlilik ve Koruma
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5113
|
Zehirli ve Tehlikeli Balıklar
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5114
|
Sualtında Ölçüm ve Örnek Alma Yöntemleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5115
|
Sürdürülebilir Balıkçılık Uygulamaları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5116
|
Balıkçılık Biyolojisi ve Popülasyon Dinamiği
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5118
|
Keklik, Sülün ve Bıldırcın Yetiştiriciliği
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5119
|
Yumurta Tavuğu Yetiştiriciliği
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5120
|
Hindi Yetiştiriciliği
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5121
|
Yumurta ve Beyaz Et Bilimi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5122
|
Kuluçkacılık
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5123
|
Ördek, Kaz ve Devekuşu Yetiştiriciliği
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5124
|
Hayvan Islahının Genetik Esasları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5127
|
Ruminantlarda Canlı Hayvan ve Karkas Değerlendirme
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5128
|
Hayvancılık İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5129
|
At Yetiştiriciliği
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5130
|
Gıda Teknolojisinde Probiyotik Mikroorganizmalar
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5133
|
Endüstriyel Mikrobiyoloji
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5140
|
Koyun ve Keçilerin Beslenmesi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5141
|
Pet Hayvanların Beslenmesi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5142
|
Süt Sığırları Beslenmesinde Temel İlkeler
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5143
|
Besi Sığırlarının Beslenmesi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5144
|
Hayvan Beslemede Vitamin ve Mineraller
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5145
|
Temel Mikrobiyoloji
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5146
|
Epidemiyoloji
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5147
|
Evcil Hayvanların Önemli İnfeksiyöz Hastalıkları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5148
|
Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5149
|
İmmunoloji
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5150
|
İleri Besin Kimyası
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5151
|
Besin Toksikolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5152
|
Rumen Biyokimyası
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5153
|
Anti-inflamatuvar Beslenme
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5154
|
Epigenetik Mekanizmalar ve Beslenme
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5155
|
Et İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5156
|
Gıda Teknolojisinde Bakteriyofaj ve Bakteriyosin Kullanımı
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5157
|
Süt İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5158
|
Su Ürünleri Hijyeni ve Teknolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5160
|
Çiğ Süt Kalite Parametreleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5161
|
Su Bilimleri ve Çevre
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5162
|
Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5163
|
Gıda Sektöründe Sürdürülebilir Ambalajlama
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5164
|
Süt Kimyası ve Biyokimyası
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5165
|
Fermente Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5166
|
İleri Hücre Moleküler Biyolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5167
|
Hücre İçi Sinyal İletimi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5168
|
Kanatlı Beslenmesinde Temel İlkeler
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5169
|
Rasyon Hazırlamada Temel İlkeler ve Teknikler
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5170
|
Gıda Güvenliği Kalite Yönetim Sistemleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5171
|
Et Ürünleri İşleme Teknolojisinde Yeni Teknikler
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5172
|
Et Bilimi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5196
|
Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
366
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
STM5297
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
8+0+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
STM5298
|
Seminer
|
0+0+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
STM5201
|
Kozmetoloji
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5203
|
Organik Hayvan Besleme
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5204
|
Hayvan Beslemede Biyoteknoloji Uygulamaları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5207
|
Laboratuvar Hayvanları Beslenmesi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5208
|
Yem Katkı Maddeleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5209
|
Yem Analiz Metodları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5210
|
Silo Yemi ve Silolama Tekniği
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5211
|
Beslemenin Döl Verimine Etkisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5212
|
Lesepsiyen Balıklar
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5213
|
Sualtı Görüntüleme Teknikleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5214
|
Ekosistem Temelli Balıkçılık Yönetimi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5215
|
Su Ürünlerinde Araştırma Yöntem ve Teknikleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5216
|
Etlik Piliç Yetiştiriciliği
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5217
|
Kümes İçi Çevre Denetimi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5218
|
Çiftlik Hayvanlarında Davranış
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5219
|
İleri Genetik
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5220
|
Tavukçuluk Ekipmanları ve Kullanım Özellikleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5221
|
Kanatlılarda Kesim Yöntemleri ve Teknolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5222
|
Populasyon Genetiği
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5223
|
Çiftlik Hayvanlarında Gen Kaynaklarının Korunması
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5224
|
Fonksiyonel Gıdalar
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5225
|
Fermente Ürünler Teknolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5226
|
Bağışıklık ve İnfeksiyöz Hastalıklarla Mücadele
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5231
|
Yemlerde Bulunan Antinutrisyonel Faktörler ve Eliminasyon Yöntemleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5232
|
Süt Sığırcılığında Metabolik Profil
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5233
|
Sürü Sağlığı ve Yönetimi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5234
|
Kanatlı Hayvan Hastalıkları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5235
|
Zoonotik İnfeksiyonlar
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5236
|
Serolojik Yöntemler
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5237
|
Antibakteriyel Direnç
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5238
|
Besin Ögeleri ve Enerji Metabolizması
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5239
|
Metan Üreten Bakteriler ve Rumen
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5240
|
Gıda Sektöründe HACCP ve Gıda Güvenliğine Genel Bakış
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5241
|
Gıdalarda Mikotoksinler
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5242
|
Avrupa Birliği ve Gıda Uygulamaları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5243
|
Kanatlı Eti Hijyeni
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5244
|
Gıda Kalite Analizlerinde ISO EN 17025 Akreditasyon Prensipleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5245
|
Gıda Kontaminantları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5246
|
Gıda Kaynaklı Viral ve Fungal Sağlık Riskleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5247
|
Su Hijyeni ve Muayene Metodları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5248
|
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5249
|
Gıda Enfeksiyonları ve Zehirlenmeleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5250
|
Su Ürünleri Endüstrisinde HACCP
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5251
|
Su Ürünleri Yetiştiriciliği
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5252
|
Sürdürülebilir Mavi Kalkınma
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5253
|
Et Ürünlerinde Temiz Etiket Uygulamaları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5256
|
Koyun Islahı
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5257
|
Sürdürülebilir Hayvancılık
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5258
|
Hücre Kültürü Yöntemleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5259
|
Rekombinant DNA Teknolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5260
|
Hücre Ölüm Yolakları
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5261
|
Biyoistatistik
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5262
|
Zeytinyağı Üretim Teknolojisi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5263
|
Süt Endüstrisinde Kullanılan Laktik Asit Bakterileri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5264
|
Türkiye'de üretilen yöresel peynir çeşitleri
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5265
|
Aşılar, Serumlar ve Profilakside Kullanımı
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
STM5266
|
Gıda Hammadde Atıklarının Değerlendirilmesi
|
3+0+0
|
Seçmeli
|
6
|
|
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
354
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
STM5397
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
8+0+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
STM5399
|
Tez
|
0+0+0
|
Zorunlu
|
24
|
|
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
30
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4.Yarıyıl Ders Planı
|
|
|
|
|
|
|
Ders Kodu
|
Ders Adı
|
T+U+L
|
Zorunlu/Seçmeli
|
AKTS
|
Grup Kodu
|
Grup Ders Adedi
|
|
STM5497
|
Uzmanlık Alan Dersi
|
8+0+0
|
Zorunlu
|
6
|
|
|
|
STM5499
|
Tez
|
0+0+0
|
Zorunlu
|
24
|
|
|
|
|
|
|
Toplam AKTS
|
30
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|