Bandırma Meslek Yüksekokulu / Gıda Teknolojisi (İÖ) - Dersler
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
AIT1101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2+0+0 Zorunlu 2
GID1101 Gıda Kimyası 3+0+0 Zorunlu 4
GID1102 Gıdalarda Temel İşlemler I 2+0+0 Zorunlu 3
GID1103 Genel Mikrobiyoloji 3+2+0 Zorunlu 5
GID1104 Gıda Katkı Maddeleri 2+0+0 Zorunlu 3
GID1105 Laboratuar Teknikleri 2+1+0 Zorunlu 3
GID1106 Hijyen ve Sanitasyon 2+1+0 Zorunlu 3
GID1107 Matematik 2+0+0 Zorunlu 3
GID1108 Kimya 2+0+0 Zorunlu 2
TDI1101 Türk Dili I 2+0+0 Zorunlu 2
YDI1101 Yabancı Dil (İngilizce) I 2+0+0 Zorunlu 2
Toplam AKTS 32
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
AIT1201 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2+0+0 Zorunlu 2
GID1201 Et ve Ürünleri Teknolojisi I 2+1+0 Zorunlu 3
GID1202 Gıdalarda Temel İşlemler II 2+1+0 Zorunlu 3
GID1203 Gıda Mikrobiyolojisi 3+2+0 Zorunlu 4
GID1205 Tahıl Teknolojisi I 2+1+0 Zorunlu 3
GID1213 Süt ve Ürünleri Teknolojisi I 2+1+0 Zorunlu 3
GID1220 Meyve ve Sebze Ürünleri Üretim Teknolojileri I 2+2+0 Zorunlu 4
TDI1201 Türk Dili II 2+0+0 Zorunlu 2
YDI1201 Yabancı Dil (İngilizce) II 2+0+0 Zorunlu 2
GID1207 Gıda Analizleri 2+0+0 Seçmeli 2
GID1212 Gıda Maddelerinin Ambalajlanması 2+0+0 Seçmeli 2
GID1214 İstatistik 2+0+0 Seçmeli 2
Toplam AKTS 32
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GID2201 Et ve Ürünleri Teknolojisi II 2+1+0 Zorunlu 5
GID2202 Süt ve Ürünleri Teknolojisi II 2+1+0 Zorunlu 4
GID2203 Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknikleri 2+1+0 Zorunlu 4
GID2204 Meyve ve Sebze Ürün. Ürt. Tekn. II 2+1+0 Zorunlu 4
GID2205 Tahıl Teknolojisi II 2+1+0 Zorunlu 4
GID2207 Özel Gıdalar Teknolojisi 2+1+0 Seçmeli 3
GID2209 Araştırma Yöntem ve Teknikleri 2+1+0 Seçmeli 3
GID2211 Gıda Muhafaza Yöntemleri 2+1+0 Seçmeli 3
GID2215 Gıda Kalite Kontrol 2+1+0 Seçmeli 3
Toplam AKTS 33




https://obs.bandirma.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?lang=tr&curSunit=4779