Bandırma Meslek Yüksekokulu / Gıda Teknolojisi (İÖ) - Dersler Yıl
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
AIT1101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2+0+0 Zorunlu 2
GID1101 Gıda Kimyası 3+0+0 Zorunlu 4
GID1102 Gıdalarda Temel İşlemler I 2+0+0 Zorunlu 3
GID1103 Genel Mikrobiyoloji 2+1+0 Zorunlu 5
GID1104 Gıda Katkı Maddeleri 2+0+0 Zorunlu 3
GID1105 Laboratuar Teknikleri 2+1+0 Zorunlu 3
GID1106 Hijyen ve Sanitasyon 2+1+0 Zorunlu 3
GID1107 Matematik 2+0+0 Zorunlu 3
GID1108 Kimya 2+0+0 Zorunlu 2
TDI1101 Türk Dili I 2+0+0 Zorunlu 2
YDI1101 Yabancı Dil (İngilizce) I 2+0+0 Zorunlu 2
Toplam AKTS 32
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
AIT1201 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2+0+0 Zorunlu 2
GID1201 Et ve Ürünleri Teknolojisi I 2+1+0 Zorunlu 3
GID1202 Gıdalarda Temel İşlemler II 2+1+0 Zorunlu 3
GID1203 Gıda Mikrobiyolojisi 2+1+0 Zorunlu 4
GID1213 Meyve ve Sebze Ürünleri Üretim Teknolojileri I 2+2+0 Zorunlu 4
GID1215 Tahıl Teknolojisi I 2+1+0 Zorunlu 3
GID1216 Süt ve Ürünleri Teknolojisi I 2+1+0 Zorunlu 3
TDI1201 Türk Dili II 2+0+0 Zorunlu 2
YDI1201 Yabancı Dil (İngilizce) II 2+0+0 Zorunlu 2
GID1207 Gıda Analizleri 2+0+0 Seçmeli 2
GID1208 İlk Yardım 2+0+0 Seçmeli 2
GID1209 Bilgi ve İletişim Teknolojileri 2+0+0 Seçmeli 2
GID1210 İstatistik 2+0+0 Seçmeli 2
GID1212 Gıda Maddelerinin Ambalajlanması 2+0+0 Seçmeli 2
GID1217 Hazır Yemek Sistemleri 2+0+0 Seçmeli 2
GID1218 Kalite Güvencesi ve Standartları 2+0+0 Seçmeli 2
GID1219 Fermente Ürünler Teknolojisi 2+0+0 Seçmeli 2
GID1221 Endüstriyel Mikrobiyoloji 2+0+0 Seçmeli 2
GID1222 Starter Kültürler 2+0+0 Seçmeli 2
GID1223 Duyusal Analiz Teknikleri 2+0+0 Seçmeli 2
GID1224 Baharat ve Uçucu Yağ Bilgi ve Teknolojileri 2+0+0 Seçmeli 2
GID1225 İstatistik 2+0+0 Seçmeli 2
GID1226 Mesleki İngilizce I 2+0+0 Seçmeli 2
Toplam AKTS 54
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
GID2116 Et ve Ürünleri Teknolojisi II 2+1+0 Zorunlu 5
GID2117 Süt ve Ürünleri Teknolojisi II 2+1+0 Zorunlu 4
GID2118 Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi 2+1+0 Zorunlu 4
GID2119 Meyve ve Sebze Ürünleri Üretim Teknolojileri II 2+1+0 Zorunlu 4
GID2120 Tahıl Teknolojisi II 2+1+0 Zorunlu 4
ATU2199 Akademik Türkçe* 2+1+0 Seçmeli 3
GID2108 Meslek Etiği 2+1+0 Seçmeli 3
GID2121 Mesleki İnglizce II 2+1+0 Seçmeli 3
GID2122 Özel Gıdalar Teknolojisi 2+1+0 Seçmeli 3
GID2123 İleri Analiz Teknikleri 2+1+0 Seçmeli 3
GID2124 Araştırma Yöntem ve Teknikleri 2+1+0 Seçmeli 3
GID2125 Çevre Koruma 2+1+0 Seçmeli 3
GID2126 Gıda Muhafaza Yöntemleri 2+1+0 Seçmeli 3
GID2127 Halk Sağlığı 2+1+0 Seçmeli 3
GID2128 Gıda Mevzuatı 2+1+0 Seçmeli 3
GID2129 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2+1+0 Seçmeli 3
GID2130 Kalite Kontrol 2+1+0 Seçmeli 3
HGC1200 Gönüllülük Çalışmaları 2+1+0 Seçmeli 3
Toplam AKTS 60
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Kodu Grup Ders Adedi
ISE2300 İşyeri Eğitimi 12+0+0 Zorunlu 12
ISU2200 İşyeri Uygulaması 0+18+0 Zorunlu 18
Toplam AKTS 30




https://obs.bandirma.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?lang=tr&curSunit=4779